Quantcast
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog



Channel Description:

This forum supports questions for the default backup utility in Windows Vista, Server 2008 and beyond. For questions on NTBackup or Windows Server 2003/XP, please use the “File services and storage" forum.

older | 1 | .... | 140 | 141 | (Page 142) | 143 | 144 | .... | 160 | newer

    0 0

    I just got off a chat with McAfee support and they acknowledged an existing critical issue with the current (as of 8/15/2018) version of McAfee and Quickbooks 2017.  The problem is when you start QB the McAfee process MFEVTPS.EXE uses virtually all cpu resources rendering the PC unusable and requiring the reboot of the PC.  Since this critically affects businesses using QB I asked if they could pull the defective version and post the prior version till this issue is resolved.  They declined stating that people could either wait for the fix, upgrade to QB2018, or uninstall McAfee and use Windows security.  I need to access QB for my business so I'm going to uninstall McAfee and install Norton till this is fixed. It took me about 2 days to figure out what the issue was, so I'm hoping this post will help people who are having this issue

    0 0

    Dear All,

    I have a problem with Shadow Copy on Windows Server 2016 Standard (Licensed). I am running as File Server Failover Cluster. My storage is Synology DS1517+ (HA Storage). I have created a volume and a storage pool (12TB). I have create 4 ISCSI targets and 4 LUNs to provide ISCSI client to connect. I have connected and succeed via ISCSI client and the drives are usable. 

    Next, I want to configure Shadow Copy for all drive that linked from ISCSI initiator client to the storage (Synology). I can configure shadow copy volume on ONLY one drive (Y: drive) and show on previous version of windows explorer and another drives (X, Q and Z) are can create on drive property but it's not show on the previous version of Windows explorer on that drive.

    What is the main issue? Is it issue from Single Volume/Storage pool or another issue?

    Note: if I can configure shadow copy on many drives on VMWare

    Thank you,

    Sor


    0 0

    Hi everyone,

    I got a problem when I use Avamar on some servers, only Windows Server Enterprise. The backup is not working, and when I'm looking into logs, I can see that I got an error about "System Writer". Indeed, when I launch "vssadmin list writers", I should see "System writer" but I don't.

    I searched on internet to get some solutions, like giving some rights on some folders, but it changed nothing and then I saw that I could install the Fix484021 to fix it. But... the fix isn't working on my OS :( (link : https://support.microsoft.com/en-us/help/2911752/system-writer-is-missing-and-backups-fail-in-windows-server-2008)

    I tried to contact the support by chat, but I don't get an answer from it because it's laggy.

    Waiting for help.

    Thanks in advance.

    Regards,

    Clément.


    0 0

    Hi,

    one of our W2K12 R2 Std Server always stops with BSOD 0xEF or 0x7A when Windows Server Backup ist starting.

    After many hours of research and trying, i found out, that there must be a problem with the registered writers for VSS. The 'DISKSHADOW' command 'LIST WRITERS' leads to same BSOD's.

    My questions about that:

    1. I did not find the registry key's where the vss writers are registered to check them manually. Does any1 know where the writers are registered?

    2. Does any1 know how to repair the registry for the vss writers? I found this article 'http://kb.macrium.com/KnowledgebaseArticle50010.aspx' from 2014 but im not sure if this is still a good advice for W2K12 R2 server?

    Any help appreciated. Thanks in advance!

    Michael



    0 0

    I have a Windows 2016 server with a 3rd party backup solution installed and working.  But it is failing every other night because Windows Server Backup is also running.  The problem is that I never scheduled Server Backup to run.  The Server Backup GUI states that "A scheduled backup has not been configured for this computer".  I find nothing in Task Manager related to backups.  And running Get-ScheduledTask also shows nothing that appears to be related to Server Backup.  Below is a list of everything from Get-ScheduledTask.  Am I missing something?  There are 289 backups listed in the GUI!

    Thanks,
    Joe




    0 0

    Hi,

    We have a situation while using WBADMIN in a scheduled task. We have a user, called Admin that belongs to the Domain Administrators. There's a task that performs a backup to a USB hard disk, defined in the Scheduled Tasks.

    This is the command line

    wbadmin start backup -BackupTarget:F: -include:C:, E: -allcriticall -SystemState -quiet

    The operating system is Windows Server 2012.

    The task is set to run with highest privileges and regardless if the user is logged on or not.

    The task doesn't execute, however the command line does run if we run CMD as Administrator and execute the above command.

    How can we solve this?

    Best Regards,

    Nélio Abreu


    0 0

    I am using windows server backup with 2012 r2.  I am able to pull up bare metal for previous evening but not earlier dates.  I am on a new virtual guest and need to restore from its previous version which is no longer available.

    How to I get the previous dates to show for Bare Metal... They are available in the GUI.

    Thanks.


    0 0

    Hello,

    Whe have successfully restore a windowshyperv guest server to a preious date using WIndows Server Backup Bare metal restore.  We actually created a copy of the current guest machine and create a new guest machine virtual machine and attached the copy of the virtual hard drives and also the backup drive.  The only difference is we did no connect the networking of the virtual machine to the virtual switch.  We then did a bare metal restore to the copied virtual machine which was successful. 

    The quesion I have is the network adapter on the restored virtual machine is there but it shows "disconnected" and it also no longer has the static IP address.  How do I get the network adapter to duplicate what had been previosuly configured?  Do I have to restore with the network swithch attacdhed(I do not want to do this)?  Or can I reattach the network switch afterwards and the static IP will come back and the network adapter will no longer show "disconnected"?


    0 0

    The error window is popped up once trying to start cluster service with the domain admint user. It says: Windows could not start the Cluster Service on Local Computer. Error 1053: The service did not respond to the start or control request in a timely fashiion. The Server 2012 R2 is installed in this PC. The capture is attached for the refernce. The cluster is created from Failover Cluster Manager per the procedures from MS website.

    Please note, we create this cluster in order to Deploy Always On availability groups in SQL 2016 that requries to work with Vedio survanlance system. 

    What would be the cause of this issue? How to fix? Please advise.

    thanks

    John


    0 0

    What is the best practice for backing up a Windows Server 2008 R2 environment so that it can be restored to different hardware if need be with Active Directory etc. intact?

    What needs to be considered in setting up the environment so that it can be recovered later and work correctly? In this case just two servers.

    Can I just use the bare metal backup from wbadmin?

    0 0

    I have a Windows 2016 server with a 3rd party backup solution installed and working.  But it is failing every other night because Windows Server Backup is also running.  The problem is that I never scheduled Server Backup to run.  The Server Backup GUI states that "A scheduled backup has not been configured for this computer".  I find nothing in Task Manager related to backups.  And running Get-ScheduledTask also shows nothing that appears to be related to Server Backup.  Below is a list of everything from Get-ScheduledTask.  Am I missing something?  There are 289 backups listed in the GUI!

    Thanks,
    Joe




    0 0

    When running Windows Backup on Windows Server 2016, it is generating an Application Error with Event ID 513 with the following message.  The source is CAPI2.

    Cryptographic Services failed while processing the OnIdentity() call in the System Writer Object.
    Details:
    AddLegacyDriverFiles: Unable to back up image of binary Microsoft Link-Layer Discovery Protocol.
    System Error:
    Access is denied.
    .

    I don't know what folder it would have problems accessing.  The rest of the backup seems to run OK.  Anyone have any ideas?

    Thanks.


    0 0

    Hi Guys,

    Normally when we do an authoritative restore, we open the Command prompt and perform the following steps

    Ntdsutil > Activate instance NTDS > Authoritative restore

    Now most of the forums say the command is "restore database", but when I tried it on 2012 and 2016 server, it says the that "Error parsing Input - Invalid Syntax"

    It does not list the command in the help section as well.

    Regards,
    Edward.



    0 0

    Running an old Server 2003. ( I know its not advised, but we are)

    So hard disk completely fails over the weekend and we restore everything from backups fine.  One slight thing is that reactivation is required (because added a tape drive and a LAN card. 

    So activation doesn't work over the internet - server not there.  Phone up and of course I'm told its not supported any longer.

    I saw on another forum the for another product that it could be possible that the server address is different, if you modify hosts file or DNS its possible to activate.

    I was hoping that someone might know the server address used for activation that might have legacy ones.  I am really not sure how it works though so maybe this is not possible.

    Any other suggestions would be more than welcome otherwise I will have to resort to a crack / unlicensed product key (or upgrade) aren't I?



    0 0
  • 09/01/18--00:36: wbadmin backup schedule
  • Hi,

    I am using wbadmin for performing baremetal backup. Planing to schedule daily, weekly and monthly.

    However Wbadmin tool not having any option to do it. wbadmin tool allowing me to do only daily backup. There is no feature available to do multiple schedule.

    Please assist. 


    0 0

    I need to set up a scheduled backup, I know I need to use task scheduler and wbadmin to do that, but having trouble setting it up:(

    I want to run a Full VSS server backup (System reserved partition, drives C,D,E, BMR, System State, Host Component and one VM). Run it weekly, keep last 4 weeks of backups.

    I want to run a full one on Friday night, then incrementals from Saturday till Thursday.

    Then run 4x times, but with 28 days retention, so it would always keep last 28 days of backups.

    Could you please help me with setting this up?


    0 0
  • 09/03/18--23:22: تقييد اتصالاتي
  • لم اتمكن من الولوج لايي موقع ويب داخل موقع الفيس بوك

    0 0
  • 09/04/18--01:33: Update Service Pack 1
  • Hi,

    Can Windows Storage Server 2008 R2 install with this Service pack 1?

    https://www.microsoft.com/en-my/download/details.aspx?id=5842

    Thank you


    0 0
  • 09/04/18--03:09: Wbadmin backup failing
  • Hi Guys, 

    i was wondering if someone could help. 

    I receive an error message in event viewer saying: 

    "The backup operation that started at (---------------) has failed with following error code '0x80780179' (an error occurred while writing to the backup target). Please review the even details for a solution, and then rerun the backup operations once the issue has resolved' 

    Details 

    ErrorCode 0x80780179, ErrorMessage %%2155348345. 

    The backup did originally work. I have checked that the client hasnt used a different USB port to what they normally use (which they haven't). I have also changed vs shadow copy from manual to automatic and still no luck.

    can any of you provide any possible solutions - this is rather urgent as we need to ensure that a database is backing up. 

    Thank you, 

    Jess


    0 0
  • 09/04/18--11:59: System crash
  • Hello,

    We had HP Storagework EVA 4400 (SAN) that contained the data for use on 3 servers.   

    Due to "unauthorized" access, the EVA4400 configuration got deleted which caused all the data loss on that storage.

    How could we get the data back or do we have to restore the data back from our Symantec Backup Exec?

    Please help.

    Best regards

    Key


older | 1 | .... | 140 | 141 | (Page 142) | 143 | 144 | .... | 160 | newer