Quantcast
Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog



Channel Description:

This forum supports questions for the default backup utility in Windows Vista, Server 2008 and beyond. For questions on NTBackup or Windows Server 2003/XP, please use the “File services and storage" forum.

older | 1 | .... | 106 | 107 | (Page 108) | 109 | 110 | .... | 160 | newer

    0 0

    Hi,

    I recently installed a WSUS server in the company I work for. It is fully configured and everything is working fine.

    I've configured the WSUS to store the WSUS Content folder on the D: Drive and the WID Database on the C: Drive.

    I am currently using the Windows Server Backup tool to backup the Full system (including System State, Bare metal recovery, System Reserved, C Drive and D Drive).

    I just want a confirmation that this type of backup I'm using, is backing up both my WSUS content folder and more importantly my WID database. Or do I need to install an additional software like (SQL Server management studio) for me to backup the database?

    I hope that I explained myself clearly enough for you to understand.

    Thanks


    0 0

    Hi all,

    I have a server running server 2012 r2 with the essentials role installed. There are several clients attached to the domain which are configure to regularly backup to the essentials server (on a 5TB ReFS volume) and the server also hosts redirected folders for the clients along with a fairly large (for a home anyway) collection of music and photos etc all stored on ReFS formatted volumes.

    I have purchased a couple of 5TB external drives which I intend to use as additional backup drives which I will rotate so that there is always one in a location away from the house.

    The issue I have is with configuring backups onto the external drives. As I see it I have two issues - ReFS drives do not allow incremental backups and I cannot configure a subset of client backups to be backed up onto the external drives. This means that the external drives will run out of space after a very small set of backups which limits their usefulness.

    Any suggestions on how to best configure this sort of backup?


    0 0
  • 02/18/16--20:37: server backup
  • i created 2 servers, one core one GUI standard. i was attempting to run a backup to remote location from serve GUI to server core. i created a share folder and gave admin full rights to the share. the folder was shared successfully. going through the backup wizard i type in the file path for the backup and get questioned about credentials. i type in credentials for both local and domain admins and still receive error saying that either i am typing in credentials wrong or do not have privileges to the share. i just lost 10 points on an exam. thanks Microsoft. thanks for making server 2012 just as horribly garbage as windows 8

    0 0

    Hello,

    I would like to solve our issue which bothers us for a few months now. We have advanced server infrastructure. These issues happens on completely different configurations/ brands of servers. One is HP microsver GEN8 with Samsung 840 pro as system disk and 4x raid 10 with WD raptor, b120i controller, which is used as domain controller. The other one is HP ML10v2 with Samsung 850 evo SSD disk B120i controller, and the last one is IBM x3650 m2 with 8x 15Krpm sas drives and MR10i MEGARAID controller, these both servers are in WORKGROUP, out of domain.

    All servers are backed up via DPM server, which is running virtualized on third X3650 M2. DPM virtual server, nor hyperv X3650 server (and another 6 virtual servers) HAVE NO PROBLEMS AT ALL with backup. Also we backup via vssadmin script running early in the morning on WDmycloud device.

    The issue is simple - vss is going to hang. It happens in one day or 2-4 days sporadically. First We can detect it via DPM system center not able to create recovery points. Then I open cmd "vssadmin list providers" and it correctly lists providers Immediately after I run vssadmin list volumes and service hangs forever at :

    C:\Windows\system32>vssadmin list providers
    vssadmin 1.1 - Volume Shadow Copy Service administrative command-line tool
    (C) Copyright 2001-2013 Microsoft Corp.

    Then if I try to open: windows server backup, Shadow volume configuration (after opening error 0x80080005: server execution failed), dpm backups, vssadmin just wont work.

    I tried following:

    restart VSS - service will hang at stopping state. After force closing service via "taskkill /f /pid"  it will automatically restart, but still not working

    restart VSS and associated services with reregistering writers via this script - http://serverfault.com/questions/435319/server-2008-sp1-vss-writers-not-responding - wont work - VSS service will not stop, nor swprv (microsoft software shadow copy provider) - cannot stop service

    force killing swprv service with taskill - first I find service with sc queryex swprvm then taskkill /f /pid. THen  taskkil reports -  There is no running instance of the task.

    Tried tips in this thread - https://social.technet.microsoft.com/Forums/windows/en-US/f7bef308-6e84-485e-ac19-6231e2f89e08/windows-server-2008-r2-vss-errors?forum=windowsbackup - not working. Disabling SQL writer wont help.

    Also tried list writers with DISKSHADOW - it hangs same way

    The only solution which helps is - reboot the server. But I don't think its solution. I cannot reboot servers during work hours.

    After reboot, vssadmin list providers / volumes / shadows works flawlessly until next hang.

    Any solutions ?


    Kamil Ondrus



    0 0

     I am using hp Proliant G8 server,  Two hard disk for Windows server 2008 std 64 bit operating system (300 GB*2*10K RPM RAID 1  C Drive), (Other two Hard disk for Data 1TB*2*7.2K RPM RAID 1  D Drive). I have installed SQL based application on D Drive.When I will take the backup I can take only C Drive but I cannot take  D drive.Full Backup I cannot take.If I will check event log it is showing error.

    Log Name:      System
    Source:        disk
    Event ID:      51
    Task Category: None
    Level:         Warning
    Keywords:      Classic
    User:          N/A

    Description:
    An error was detected on device \Device\Harddisk1\DR1 during a paging operation.
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
      <System>
        <Provider Name="disk" />
        <EventID Qualifiers="32772">51</EventID>
        <Level>3</Level>
        <Task>0</Task>
        <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
        <TimeCreated SystemTime="2016-02-18T14:06:35.643Z" />
        <EventRecordID>48444355484</EventRecordID>
        <Channel>System</Channel>
      
        <Security />
      </System>
      <EventData>
        <Data>\Device\Harddisk1\DR1</Data>
     

    Awaiting your support.

    Thanks,

    George



    George



    0 0

    Hi all,

    Our company will use new backupservice account to run all backup job. But we do not want to add backupservice into Domain Admin group to backup DC system state (Win2012R2). Backupservice account already add into Backup Operators group but still cannot access DC system state. Anyone know anything else need to do to achieve my requirement? Thanks in advance.


    Rick Tan





    0 0

    We have Windows 2012 Server hosting 2 VMs - Domain Controller & RDS.  We have been doing Windows Server Backup incremental and have an ongoing issue with scheduled backups each night.  The backup shows completed with warnings and generates 2 log files.

    The first log files shows:  

    Backup of volume \\?\Volume{5d46f853-5db2-11e2-93e7-806e6f6e6963}\ succeeded.

    Backup of volume C: succeeded.

    Backup of volume F: succeeded.

    Application backup
    Writer Id: {66841CD4-6DED-4F4B-8F17-FD23F8DDC3DE}
       Component: ACBCD71E-A8CA-4672-B951-52C1BE8444BE
       Caption     : Backup Using Child Partition Snapshot\FMLRDS1
       Logical Path: 


    Writer Id: {66841CD4-6DED-4F4B-8F17-FD23F8DDC3DE}
       Component: Host Component
       Caption     : Host Component
       Logical Path: 

    The 2nd log file more often than not shows:  

    Backup of volume E: has failed. Backup failed as shadow copy on source volume got deleted. This might caused by high write activity on the volume. Please retry the backup. If the issue persists consider increasing shadow copy storage using 'VSSADMIN Resize ShadowStorage' command.

    Error in backup of E:\ during enumerate: Error [0x80070003] The system cannot find the path specified.
    Application backup
    Writer Id: {66841CD4-6DED-4F4B-8F17-FD23F8DDC3DE}
       Component: 2B4A9541-C88B-442E-9A7A-6D8A27342C11
       Caption     : Backup Using Child Partition Snapshot\FMLDC1
       Logical Path: 
       Error           : 8078010D
       Error Message   : Enumeration of the files failed.

       Detailed Error  : 80070003
       Detailed Error Message : (null)

    We had been getting a successful backup once or twice a week which showed completed (with no mentioned of warnings) but now it regularly shows completed with warnings as noted above.  

    We did a manual full backup of the DC to a different external drive a few days ago and that completed without warnings and the backup shows:  E: Completed 63.38 Full - VSS Copy Backup Successful, 8/27/13 3:35 PM - 4:43 PM. Data Transferred 63.38

    On a side note, we can view the logs in the windows/logs/windowsserverbackup directory but when we attempt to view the details of a log file through the Local Backup Console for any log which shows completed with errors, we get a "MMC has detected an error in the snapin and will unload and then it shows Object referenced not set to instance of an object."  The manual backup noted above that was successful is able to be viewed through the Local Backup Console without this error.  

    Any idea as to why this is failing during the scheduled backups?  This hosts a database that we need to have regular successful backups.



    0 0

    Dear Server Expert,

    In our environment, we have one server running server standard 2012 and it is not joined to the domain and all of clients computer are not joined to domain too. Currently, they are only in workgroup environment as we also don't have AD

    May I know what is the best way to have the full access right so we are able to access the server and copy all the data out for a backup, for instance access to the server C or D drive from clients computers? i have local admin password with me. but i am still not able to access those server local drives for copy and paste operations.

    Thanks.

    Regards,


    0 0

    Setup:
    Windows server 2012R2 on host. only has Hyper-V and windows backup services running.

    6x Hyper-V virtual machines running windows server 2012R2

    All software up to date with windows updates.

    Host is a HP Blade 460 G9, no HD os is on a HP SD flash (this is the recommended config) guests are on a HP Storage Blade D2220 8x300gb sas raid 10. backup is to an external usb drive connected to the host blade. have also tried running a back to a shared folder on the storage blade. Im just trying to backup the guest hyper-v's

    Have been unable to run a windows server backup since day one of install, same error constantly, see below.

    Host:
    Event ID 8299 VSS
    A VSS writer has rejected an event with error 0x800423f4, the writer experienced a non-transient error if the backup process is retried, the error is likely to reoccur.

    Event ID 10172 Hyper-V
    Vss Writers inside virtual machine ... failed to perform BackupComplete to it shadow copy (VSS snapshot) set: Catastrophic failure (0x80000FFFF).

    Guest: No errors that I can find in event logs

    Running VSSadmin list writers doesn't display any writers in a error state.

    the backup fails almost immediately with no effort to backup data.

    only information I can find online is in relation to the integration services being up to date, which they are.

    ***Please do not suggest using other software for backing up, I want to use the integrated windows server backup - I have my reasons. There is NO reason why this solution should not work as is out the box


    0 0

    Hello, I have a WD Sentinel DX4000 12TB unit and it’s recently been locking up.

    After talking to WD Help they recommended I ‘Perform a Recovery’.

    However every time I get to the last stage I get the error message ‘Error Code: 0x8007000d’

    -------------------------------------

    Recover your server

    Could not reset the server to factory default settings

    Your server was not reset to the factory default settings. Resolve the issue, and then restart the server recovery process.

    Error Code: 0x8007000d

    ------------------------------------

    On the drive its says 'Recovery Started' but no progress number.

    This drive has 9 years of my life on it and I am just a bit panicked.


    Any help much appreciated,

    Thor



    0 0
  • 02/09/16--05:37: Backup files without locking
  • Hi.

    I need to backup UPD (User Profile Disk ). When I use robocopy, it locks vhdx file and user logs in with temporary profile.

    Does robocopy has some flag that avoid locking files? Maybe somebody knows another tool for this purpose.


    0 0

    I don't know why I do this to myself.

    Everything was working fine until I decided to update the BIOS and finally found the correct BIOS file and flashed it using EZ Flash 2 on a ASUS L6T SE Motherboard. Now once done, I returned to bios and changed my boot order back to normal and now get a BootMGR missing. Press CTRL+ALT+DEL to restart.

    Now I've looked everywhere online. I have a installation disc in the DVD drive and tried to do a Windows RE recovery in command. All the Bootrec commands, BCDedit commands, even in DISKPART and making my Disk 0 active. Nothing works! Then I gave up and now as my last resort I can't even reinstall a new Server OS on any of my drives! It tells me: "Setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition."

    When I try to use the Windows RE it asks for drivers because my operating system is not listed. I tried downloading drivers from the ASUS website and none of them work. I have officially given up. I should of just left it alone. :(



    0 0

    I have three Gen 2 VM, all running Windows Server 2012 R2 Std, performing scheduled Windows backup to NAS via iSCSI and all are reporting the following event during backup:

    Log Name:      Microsoft-Windows-Backup
    Source:        Microsoft-Windows-Backup
    Date:          2/07/2014 7:01:31 AM
    Event ID:      24
    Task Category: None
    Level:         Information
    Keywords:      
    User:          SYSTEM
    Computer:      SVR03.server.local
    Description:
    Backup started a fresh backup for volume '{00000000-0000-0000-0000-000000000000}' ('Esp') : [Reason: 'Volume size changed']. This may cause loss of older backup versions when backup completes.
    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
      <System>
        <Provider Name="Microsoft-Windows-Backup" Guid="{1DB28F2E-8F80-4027-8C5A-A11F7F10F62D}" />
        <EventID>24</EventID>
        <Version>0</Version>
        <Level>4</Level>
        <Task>0</Task>
        <Opcode>0</Opcode>
        <Keywords>0x4000000000000000</Keywords>
        <TimeCreated SystemTime="2014-07-01T21:01:31.237292800Z" />
        <EventRecordID>18</EventRecordID>
        <Correlation />
        <Execution ProcessID="64584" ThreadID="59024" />
        <Channel>Microsoft-Windows-Backup</Channel>
        <Computer>SVR03.server.local</Computer>
        <Security UserID="S-1-5-18" />
      </System>
      <EventData>
        <Data Name="VolumeGUID">{00000000-0000-0000-0000-000000000000}</Data>
        <Data Name="VolumeFriendlyName">Esp</Data>
        <Data Name="VhdDeleteReason">Volume size changed</Data>
      </EventData>
    </Event>

    There has been no explicit volume size change, however these VM all use Dynamically expanding virtual hard disk (VDHX).

    A forth VM (Gen 1) running Windows 7 Pro, also provisioned with a Dynamically expanding virtual hard disk does not exhibit this behaviour when it performs a Windows backup.

    How can I rectify this situation?

    TIA

    Troy


    0 0
  • 02/26/16--01:41: Backup Full image
  • Hi All

    Suddenly When I look , My Server Shows 2 drives, 

    It was RAID mirroring configured , So I suggest I lost RAID Configuration , 

    I think If I reconfigure  RAID on BIOS, I will lost all my data  and its program files Configuration , So If I take disk1 full backup , I could restore everything .right?

    If I do so , I may not need to reinstall my programs , or any data?

    Please confirm

    -Ummuls


    0 0
  • 02/26/16--22:05: Windows server backup
  • How do I remove the old backup points? The data has been removed or the old drive has been disconnected but it states I have them available. It either has the drive has been disconnected or I can get in to the restore and each folder has "unable to browse".

    

     

    0 0

    When I click on the dashboard icon or the dashboard in safe mode, the cursor goes to the hour glass and then stops. In the windows log file I get two errors. 1000 application error

    ConsoleLauncher.exe and 1026 .net Runtime error

    ConsoleLauncher.exe

    Framework Version: v4.0.30319

    The process was terminated due to an unhandled exception.

    I have checked the time and date.

    I can remote desktop in the server.

    and the backup works even though I can't load the desktop.

    I have check every other post of the problem but the solutions didn't work.

    Here is the error report it gens

    Version=1
    EventType=CLR20r3
    EventTime=131009420744633735
    ReportType=2
    Consent=1
    UploadTime=131009420745293801
    ReportIdentifier=ff539041-dc52-11e5-b065-2000000005cb
    IntegratorReportIdentifier=ff539040-dc52-11e5-b065-2000000005cb
    Response.BucketId=124855611
    Response.BucketTable=22
    Response.type=4
    Sig[0].Name=Problem Signature 01
    Sig[0].Value=ConsoleLauncher.exe
    Sig[1].Name=Problem Signature 02
    Sig[1].Value=6.1.8800.16385
    Sig[2].Name=Problem Signature 03
    Sig[2].Value=4d6ed23c
    Sig[3].Name=Problem Signature 04
    Sig[3].Value=System
    Sig[4].Name=Problem Signature 05
    Sig[4].Value=4.0.30319.34238
    Sig[5].Name=Problem Signature 06
    Sig[5].Value=53e450ed
    Sig[6].Name=Problem Signature 07
    Sig[6].Value=400e
    Sig[7].Name=Problem Signature 08
    Sig[7].Value=2a9
    Sig[8].Name=Problem Signature 09
    Sig[8].Value=System.ComponentModel.Win32
    DynamicSig[1].Name=OS Version
    DynamicSig[1].Value=6.1.7601.2.1.0.33040.34
    DynamicSig[2].Name=Locale ID
    DynamicSig[2].Value=1033
    DynamicSig[22].Name=Additional Information 1
    DynamicSig[22].Value=abec
    DynamicSig[23].Name=Additional Information 2
    DynamicSig[23].Value=abecbc5f63be1ef86b00eed0c5362fc8
    DynamicSig[24].Name=Additional Information 3
    DynamicSig[24].Value=5c09
    DynamicSig[25].Name=Additional Information 4
    DynamicSig[25].Value=5c0947a6606d814670bf6bb75f30f11d
    UI[2]=C:\Windows\system32\ConsoleLauncher.exe
    LoadedModule[0]=C:\Windows\system32\ConsoleLauncher.exe
    LoadedModule[1]=C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
    LoadedModule[2]=C:\Windows\SYSTEM32\MSCOREE.DLL
    LoadedModule[3]=C:\Windows\system32\KERNEL32.dll
    LoadedModule[4]=C:\Windows\system32\KERNELBASE.dll
    LoadedModule[5]=C:\Windows\system32\ADVAPI32.dll
    LoadedModule[6]=C:\Windows\system32\msvcrt.dll
    LoadedModule[7]=C:\Windows\SYSTEM32\sechost.dll
    LoadedModule[8]=C:\Windows\system32\RPCRT4.dll
    LoadedModule[9]=C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\mscoreei.dll
    LoadedModule[10]=C:\Windows\system32\SHLWAPI.dll
    LoadedModule[11]=C:\Windows\system32\GDI32.dll
    LoadedModule[12]=C:\Windows\system32\USER32.dll
    LoadedModule[13]=C:\Windows\system32\LPK.dll
    LoadedModule[14]=C:\Windows\system32\USP10.dll
    LoadedModule[15]=C:\Windows\system32\IMM32.DLL
    LoadedModule[16]=C:\Windows\system32\MSCTF.dll
    LoadedModule[17]=C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\clr.dll
    LoadedModule[18]=C:\Windows\system32\MSVCR120_CLR0400.dll
    LoadedModule[19]=C:\Windows\assembly\NativeImages_v4.0.30319_64\mscorlib\701f2b79b02a02beba70e50bb2edb212\mscorlib.ni.dll
    LoadedModule[20]=C:\Windows\system32\ole32.dll
    LoadedModule[21]=C:\Windows\system32\CRYPTBASE.dll
    LoadedModule[22]=C:\Windows\system32\CRYPTSP.dll
    LoadedModule[23]=C:\Windows\system32\rsaenh.dll
    LoadedModule[24]=C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\clrjit.dll
    LoadedModule[25]=C:\Windows\system32\OLEAUT32.dll
    LoadedModule[26]=C:\Windows\assembly\NativeImages_v4.0.30319_64\System\b2aca17558c10f6d2c9f1ceb47451b49\System.ni.dll
    LoadedModule[27]=C:\Windows\system32\uxtheme.dll
    LoadedModule[28]=C:\Windows\system32\shell32.dll
    LoadedModule[29]=C:\Windows\system32\PROPSYS.dll
    LoadedModule[30]=C:\Windows\WinSxS\amd64_microsoft.windows.common-controls_6595b64144ccf1df_6.0.7601.18837_none_fa3b1e3d17594757\comctl32.dll
    LoadedModule[31]=C:\Windows\system32\SETUPAPI.dll
    LoadedModule[32]=C:\Windows\system32\CFGMGR32.dll
    LoadedModule[33]=C:\Windows\system32\DEVOBJ.dll
    LoadedModule[34]=C:\Windows\system32\CLBCatQ.DLL
    LoadedModule[35]=C:\Windows\system32\ntmarta.dll
    LoadedModule[36]=C:\Windows\system32\WLDAP32.dll
    LoadedModule[37]=C:\Windows\system32\VERSION.dll
    LoadedModule[38]=C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319\diasymreader.dll
    State[0].Key=Transport.DoneStage1
    State[0].Value=1
    State[1].Key=DataRequest
    State[1].Value=Bucket=124855611/nBucketTable=22/nResponse=1/n
    FriendlyEventName=Stopped working
    ConsentKey=CLR20r3
    AppName=Dashboard
    AppPath=C:\Windows\system32\ConsoleLauncher.exe


    0 0

    Hello,

    I have written a small batch script to make a Windows 2012 VM backup to NAS :

    net use F: \\NAS-BACKUP-01\FullBackup Password /user:username /p:yes
    wbadmin start backup -backuptarget:"F:\SRV-NAV-01\Quotidien" -hyperv:SRV-NAV-01 -quiet -vssCopy >> C:\backuplogs_NAV.txt
    net use F: /DELETE

    This script work fine when launched directly (using an admin account).

    However, I receive an error when this script is started via the Scheduler :

    This will back up HyperV\SRV-NAV-01 to F:\SRV-NAV-01\Quotidien.
    ERROR - The specified backup location could not be found or is not a supported backup storage location.

    Remarks: 

    - Same result if the script is scheduled using an admin or the System account
    - The script is always run with the highest privileges
    - Admin and system account are allow to Log on as batch job
    - Same result if the target is the network share (instead of F:)
    wbadmin start backup -backuptarget:"\NAS-BACKUP-01\FullBackup\SRV-NAV-01\Quotidien" -hyperv:SRV-NAV-01 -quiet -vssCopy >> C:\backuplogs_NAV.txt

    Do you have any idea to have this script running via the Scheduler ?

    Thanks in advance for your help.





    0 0

    Hello All,

    Thanks in advance for any and all help.

    The other day, we had a power outage that messed up something in the windows backup and recovery program.

    I have The 2012 R2 Host, With 2 servers running in Hyper-V.

    1 is Winsvr. and the other is an AD. Both in Hyper-V.

    All 3 are set to do auto backups everyday, each at different times of the day.

    They were both set to backup to an external 1TB SSHD set to A:

    The Host does it's backup as it should. But the two in Hyper-V, is where the problem lies.

    The AD Server, had gone from backing up daily to only backing up every few days.  And the WinSvr will not backup at all, says the path does not exist.

    What are my options, and how can i fix this?

    Thanks

    Rick


    0 0
  • 03/02/16--00:12: backup server with san
  • Hello

    I have a hp DLP 380 G6 with hp MSA 60 san and want to add a same server with a same san

    what sاhould i do to have my new server and san as a backup server an san?


    0 0

    Hello all, 

    I have issue with one our server. The OS is Windows Server 2012R2 - VM on Vmware ESXI 5.5. There is Windows Backup - full not incremental for whole server. The server is back up via iSCSI HDD to NAS. It is mailbox server with Exchange server 2013. The whole server has about 200GB. It usually takes about 2 hours to finished backup, but sometimes the backup process runs more then 6 or 7 hours. When the backup takes to long the server becomes unresponsible in the middle of the night for about half an hour. There are other servers(VM) with Windows Backup to same NAS(in another time) and the process is faster. I tried System file checker but there is no inconsistence of system files.

    Is it possible to turn on advanced logging of Windows Backup? Do you know what it could cause?

    Thanks


older | 1 | .... | 106 | 107 | (Page 108) | 109 | 110 | .... | 160 | newer