Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

This forum supports questions for the default backup utility in Windows Vista, Server 2008 and beyond. For questions on NTBackup or Windows Server 2003/XP, please use the “File services and storage" forum.

older | 1 | .... | 25 | 26 | (Page 27) | 28 | 29 | .... | 148 | newer

    0 0

    how to config when client joint to domian PTR Record  Automatically Created in dns server

    0 0

    Hi all,

    I have connected a usb external drive as a backup to disk solution using Windows Backup feature on Windows Server 2008 R2 in a test environment to see if what the limitations are. After all my tests I've removed the test server and now I find that whenever I connect the usb drive it will not be read.
    I have tried deleting the volume, formatting the partition, nothing helps. After a lot of tests it got to a point where it would either show as RAW partition or simply as not initialized. I've worked with diskpart and with the GUI tools to try and make something of it but nothing worked.
    Most of the times I would get errors that the file specified does not exist and in event viewer I find the following errors:

    Event ID 140: The system failed to flush data to the transaction log. Corruption may occur in VolumeId: \\?\Volume{93c8cbc2-42fb-11e3-be75-5cac4cfd0b06}, DeviceName: \Device\HarddiskVolume5.

    (A device which does not exist was specified.)

    Oddly enough Volume 5 is on the internal Hard disk of the machine I'm using right now, not on the USB disk.

    Eent ID 153: The IO operation at logical block address 5f186f for Disk 1 was retried.

    After many different attempts I managed to get it to see the volume as it was named by the backup service again but I can't browse the files, nor can I reformat.
    Any ideas?

    0 0

    I have gone through the other posts with this error and non of the solutions offered has worked for me.

    I have recently attached a network storage device ( a DROBO which is Linux based).  I am doing backups to this device of all of my servers.  I have a share set up that the servers can connect to on the DROBO.

    I have scheduled backups on my servers to run at different times when my business is closed.  The two domain controllers execute the backup with no problem.

    The problem is on the domain member servers.  The backup will run if I run it from the Server backup utility, with the parameter to back up once using the scheduled backup options.  However, it will not run as scheduled.  I have found the following error in the task scheduler - Logon failure: the user has not been granted the requested logon type at this computer. (Exception from HRESULT: 0x80070569).  When I am at the backup snap-in, it does not show that the backup that was supposed to run the previous day was run, but does show that the scheduled backup has been incremented to the next day.

    I am running the backup under the domain administrators account and so there should be no problems with permissions.


    William Huffman


    0 0

    Hi!

    Windows Server 2008 Standard x86, full patched, after changing failed disk (one in RAID-1) doesn't correctly create system state backup.

    Backup started and after copy some data i.e. 1,49 GB stopped with message "device is not ready". In Application log is write message

    Log Name:      Application
    Source:        Microsoft-Windows-Backup
    Date:          2013-08-26 00:03:36
    Event ID:      517
    Task Category: None
    Level:         Error
    Keywords:      
    User:          SYSTEM
    Computer:      HOSTNAME.DOMAIN.NAME
    Description:
    The description for Event ID 517 from source Microsoft-Windows-Backup cannot be found. Either the component that raises this event is not installed on your local computer or the installation is corrupted. You can install or repair the component on the local computer.

    If the event originated on another computer, the display information had to be saved with the event.

    The following information was included with the event:

    EV_RenderedValue_0,00
    2147942421
    %%2147942421

    The resource loader failed to find MUI file

    Event Xml:
    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
      <System>
        <Provider Name="Microsoft-Windows-Backup" Guid="{1db28f2e-8f80-4027-8c5a-a11f7f10f62d}" />
        <EventID>517</EventID>
        <Version>0</Version>
        <Level>2</Level>
        <Task>0</Task>
        <Opcode>0</Opcode>
        <Keywords>0x8000000000000000</Keywords>
        <TimeCreated SystemTime="2013-08-25T22:03:36.552Z" />
        <EventRecordID>154664</EventRecordID>
        <Correlation />
        <Execution ProcessID="4036" ThreadID="4192" />
        <Channel>Application</Channel>
        <Computer>HOSTNAME.DOMAIN.NAME</Computer>
        <Security UserID="S-1-5-18" />
      </System>
      <EventData>
        <Data Name="BackupTime">2013-08-25T22:02:05.905Z</Data>
        <Data Name="ErrorCode">2147942421</Data>
        <Data Name="ErrorMessage">%%2147942421</Data>
      </EventData>
    </Event>

    I've checked system partition with chkdsk /f /r  - without errors.

    How I can correct this situation.

    Regards


    Wojciech Sciesinski


    0 0

    I have the similar Problem such as many other users with the backup programm but:

    - i have a Windows 7 System as Backup-Target (No NAS !!!!)

    - i cannot backup over VPN but when i do it local to the same Windows 7 machine, everything is OK

    The VPN runs perfectly. I can copy big files without Problems (bandwith is 10 MBit/s). I can do the Backup per Windows Server Backup or per wbadmin - the result is the same. I will make a Bare Metal Recovery Image.

    Where is the problem ? The only differences between local backup and VPN-backup is the smaller bandwith and the higher latency.


    0 0

    We have several smaller to midsized customers that have invested money in tape drives and tapes. They are using Symantec BackupExec on Server 2003 / 2008 and 2008 R2. Unfortunately, Symantec postponed Server 2012 support in their products  many times already. This fact costs us many business opportunities to upgrade infrastructures to Server 2012.

    DPM 2012 is good for larger customers, but less suited for smaller companies (and the DPM "philosophy change" of the backup procedures, compared to older tape based backup solutions is an obstacle as well.)

    So we are looking for EASY backup solutions that support tape drives and server 2012. The "perfect" product for us would be just a tape driver and an extension to the integrated Windows Server Backup that would allow to store backups on tapes, the same way that Windows Backup allows backups to network shared folders.

    Does anyone knows EASY backup software that provides this functionality? I'm also very interested in feedback from peoples that have successfully used such products on Server 2012 and are satisfied with them.

    Thank you all in advance for any help.

    Franz


    0 0

    When i run the backup command "wbadmin start systemstatebackup -backuptarget:e:"

    Its running successfully, But when its mount the number of file like "Found (302019) files." then it stuck on the same and in last getting error, "Failed to backup of system state for more details see this log file"

    But log file is blank.

    Help me what should i do, For backup.


    Rakesh Kumar


    0 0

    The system is a Dell R720 running Microsoft Server 2012 with Hyper-V.  The backup is configured to run every night at 2:30AM and backup the System state, 2 VMs and Host Component.  Every other night the backups complete with a warning.

    Time            Message          Description
    11/12/2013  2:30 AM       Backup        Successful
    11/11/2013  2:30 AM       Backup        Completed with warnings
    11/10/2013  2:30 AM       Backup        Successful
    11/9/2013    2:30 AM       Backup        Completed with warnings

    When I check the details for the Completed with warnings, the System State Backup did not complete.  When viewing the list of all backed up files it stops at the same point for the System State Backup.  The error message is:
           System state           The operation ended before completion.  Detailed  error: The process cannot access the file because
                                         it is being used by another process.

    The event log has the following Warning messages:

    Warning 11/11/2013  3:01:45 AM Backup 519 None

    Warning 11/9/2013  3:02:34 AM Backup 519 None

    Warning 11/7/2013  3:02:06 AM Backup 519 None

    Warning 11/5/2013  3:01:47 AM Backup 519 None

    The detail appears to be the same for all of them as follows:

    Log
    Name:      Application

    Source:    Microsoft-Windows-Backup

    Date:       11/11/2013 3:01:45 AM

    Event
    ID:      519

    Task
    Category: None

    Level:        Warning

    Keywords:
        

    User:         SYSTEM

    Computer:     ems2013.EMS3.local

    Description:

    The backup operation that started at '2013-11-11T07:30:19.339260600Z' has
    failed to back up volume(s) ''. Please review the event details for a
    solution, and then rerun the backup operation once the issue is
    resolved.

    Event Xml:

    <Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">

      <System>

       <Provider Name="Microsoft-Windows-Backup" Guid="{1DB28F2E-8F80-4027-8C5A-A11F7F10F62D}" />

    <EventID>519</EventID>

    <Version>1</Version>

    <Level>3</Level>

    <Task>0</Task>

    <Opcode>0</Opcode>

    <Keywords>0x8000000000000000</Keywords>

    <TimeCreated SystemTime="2013-11-11T08:01:45.917175200Z" />

       <EventRecordID>6685</EventRecordID>

       <Correlation />

       <Execution ProcessID="3028" ThreadID="5884" />

       <Channel>Application</Channel>

       <Computer>ems2013.EMS3.local</Computer>

       <Security UserID="S-1-5-18"
    />

     </System>

     <EventData>

        <Data Name="BackupTime">2013-11-11T07:30:19.339260600Z</Data>

        <Data Name="FailedVolumeNames">

    </Data>

        <Data Name="ErrorCode">0x807800c5</Data>

        <Data Name="ErrorMessage">%%2155348165</Data>

     </EventData>

    </Event>

    I have tried changing the backup time to a later time and deleted the backup schedule and re-entered it.

    I have been searching the forums but nothing seems to be related to my situation.

    Any help would be greatly appreciated as the server is already in production.

    Thanks,

    Paul


    0 0

    Hi,

    When I try to run a backup it gets stuck at files found. The image below shows my problem. I have tried uninstalling and reinstalling Windows server Backup, and I still have the same issue. This server is a virtual machine running in virtualbox. I had an enumeration failed error before and fixed this by running this Get Invalid Paths script that I found on a technet blog. I am now stuck with wbadmin not moving from "found <70487> files". Any suggestions would be greatly appreciated.


    0 0

    Hi all,

    We have a couple Server 2012 running AD. We have a complete system state backup of a DC through Server Backup utility. We want to know if system state backup is enough to fully restore AD service in case of HW failure? What do we need to do after restoring the system state (technically, this is a completed system backup so not sure we need to do authoritative/unauthoritative restore)?

    Any inputs to this will be appreciated.

    Warm Regards,


    0 0
  • 12/26/13--06:04: System state NT backup issue
  • Hi,

    The following error comes for me when I execute NTBACKUP in my windows server 2003

    Backup Status
    Operation: Backup
    Active backup destination: File
    Media name: "backup.bkf created 12/26/2013 at 1:42 PM"
     
    Volume shadow copy creation: Attempt 1.
     
    Error returned while creating the volume shadow copy:0x8004231f.
     
    Error returned while creating the volume shadow copy:8004231f
    Aborting Backup.
     
    ----------------------
     
    The operation did not successfully complete.
     
    ----------------------

    Any help to solve this issue is greatly appreciated!

    Thanks,

    Sivakumar



    0 0

    We are receiving following error in IIS while browsing from it:

    404 - File or directory not found.
    The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.

    Please suggest troubleshoot for this asap.


    0 0
  • 12/26/13--11:59: window server 2003
  • I am trying to connect a WD My Book external hard drive to windows server 2003.  kee getting a message that i need to have service pack 3 and windows xp pro64-bit service pack2. can i attach this hard drive to this server?

    0 0

    I was able to burn an ISO for Windows Server 2012, but every time I try to download it says either my pc has encountered a problem and need to shut down or it issues a compatibility report. I follow the directions for report and then my computer reboots.

    Could my computer not be able to handle it?


    0 0
  • 12/27/13--09:00: Add-pssnapin
  • I am trying to run a powershell script to backup my Server and Windows backup server  has been installed.  I do not know how to register the snap-ins so the backup can run from powershell.

    the get-pssnapin command produces this:

    Name        : Microsoft.PowerShell.Core
    PSVersion   : 4.0
    Description : This Windows PowerShell snap-in contains cmdlets used to manage components of Windows PowerShell.

    The get-pssnapin -registered produces nothing. 

    add-pssnapin : No snap-ins have been registered for Windows PowerShell version 4.
    At line:1 char:1
    + add-pssnapin windows.serverbackup
    + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        + CategoryInfo          : InvalidArgument: (windows.serverbackup:String) [Add-PSSnapin], PSArgumentException
        + FullyQualifiedErrorId : AddPSSnapInRead,Microsoft.PowerShell.Commands.AddPSSnapinCommand

    Any ideas on what to do?


    0 0

    Hi,

    As i wanted a system image so i used sysprep tool, In that i selected oobe option and checked generalize option and selected shutdown option, The command runned successfully and it was should down, Then i again started the system with windows pe and captured the sever image and it was successful and again i tried login in to the same server it was showing an error"windows cannot complete the installation, To install windows on this computer, restart the installation" ,So for this error i googled it and used command prompt and typed "msoobe" option and then i was able to boot up. Then when i wanted to login using my administrator account it is showing the error" The security database on the server does not have the computer account for this workstation trust relationship" .

    So Please help me out guys!!

    Thanks in advance.

    Regards,

    Hameed ahmed


    0 0

    How to put windows 8 on a flash drive?

    0 0

    Routine Back Up does not recognize disc in drive E.

    I have been unable to run a routine back up for months.  The back up comand requests a new disk named "    " and inserted.  After closing the bay with the new disk and checking OK, the system reports NO disc.  I have wasted hours trying to solve this problem.

    Please help!


    0 0

    We have two new Windows Servers 2012 R2 that I'm trying to set backups on using a script. When I used the -allCritical switch, I get the error specified in the subject. When I look at the partition information using diskpart, I see a 2048 MB partition with no drive letter labeled as System that is FAT32. I was never prompted to my recollection of what file system to format the partition with. Is it safe to assign this partition a letter, convert to NTFS, and then remove the drive letter?

    Thanks


    0 0
  • 01/03/14--13:46: Windows 7 Pro 0X80070002
  • I am getting an error that says "Windows cannot install required files.  The file does not exist.  Make sure all files required for installation are available then restart the installation.  Error code: 0X80070002".  This occurs during a clean install of Windows 7 Pro on an SSD.  There are two hard drives in the machine but I currently have them disconnected.

    Anyone know what this error is or what file it is referring to?

    HELP!


older | 1 | .... | 25 | 26 | (Page 27) | 28 | 29 | .... | 148 | newer